Dane techniczne
Nóż Szefa
Ostrze: Stal narzędziowa węglowa Bohler K110 (D2)
grubość 2,4 mm (0,0945"), twardość 60-61 HRC
Wykończenie ostrza: Ręcznie Wykonana Satyna
Rękojeść: Stabilizowana Czeczota Brzozy Karelskiej
Waga: 175 g (6.17 oz.)
Długość całkowita: 340 mm (13.39")
Długość ostrza: 210 mm (8.27")
Szerokość ostrza: 49 mm (1.93")
Nóż Pomocnik
Ostrze: Stal narzędziowa węglowa Bohler K110 (D2)
grubość 2,4 mm (0,0945"), twardość 60-61 HRC
Wykończenie ostrza: Ręcznie Wykonana Satyna
Rękojeść: Stabilizowana Czeczota Brzozy Karelskiej
Waga: 117 g (4.13 oz.)
Długość całkowita: 295 mm (11.61")
Długość ostrza: 175 mm (6.89")
Szerokość ostrza: 35 mm (1.38")
Nóż Obierak Pazur
Ostrze: Stal narzędziowa węglowa Bohler K110 (D2)
grubość 2,4 mm (0,0945"), twardość 60-61 HRC
Wykończenie ostrza: Ręcznie Wykonana Satyna
Rękojeść: Stabilizowana Czeczota Brzozy Karelskiej
Waga: 86 g (3.03 oz.)
Długość całkowita: 200 mm (7.87")
Długość ostrza: 80 mm (3.15")
Szerokość ostrza: 25 mm (0.98")
Myślą przewodnią powstania LASu była chęć tworzenia pięknych noży kuchennych zapewniających najlepszą ergonomię oraz właściwości użytkowe.
Wytwarzanie noży kuchennych łączy w sobie dwie nasze pasje - projektowanie oraz gotowanie, od których, podczas studiów architektonicznych, zaczęła nasza przygoda z własną manufakturą ręcznie robionych noży.
Tym, co chcemy osiągać w naszych nożach jest połączenie ergonomii i ponadczasowej stylistyki, tak, by nasze produkty stanowiły narzędzie służące użytkownikom przez wiele lat, a także element eleganckiego, dobrze urządzonego wnętrza.
Od 2020 roku wykonaliśmy już kilkaset unikalnych noży, które towarzyszą zarówno domowym pasjonatom, jak i profesjonalnym kucharzom w najlepszych restauracjach.
Powracające grono zadowolonych klientów motywuje do ciągłego rozwoju oraz dalszego tworzenia noży, z którymi użytkownik czuje się związany przez wiele lat.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie