NÓŻ KUCHENNY GYUTO CHEF GO MAI 1 AOGAMI BLUE 2 KRÓL

  • szt.
  • Cena brutto: 3 199,00 zł 2 600,81 zł
  • Niedostępny

Dane techniczne

Ostrze: Laminat Go Mai, rdzeń AOGAMI BLUE 2, bok nikiel i stal nierdzewna 4H13,

grubość 3,5 mm (0.1378"), grubość nad KT 0,3 mm (0,0118")

Rękojeść: Stabilizowane Drewno

Waga: 225 g (7.94 oz.)

Długość całkowita: 399 mm (15.71")

Długość ostrza: 240 mm (9.45")

Szerokość ostrza: 50 mm (1.97")

Nazywam się Wojciech Król i mam 28 lat. Z zawodu jestem strażakiem, od ponad 7 lat wykonuję ten zawód, a po służbie hobbystycznie robię noże. Zaczęło się w 2007r. od kowalstwa. Najpierw zafascynował mnie ogień. Ciekawiło mnie to jak z twardego zimnego metalu mogą powstawać różne rzeczy, na początku mojej przygody były to siekiery, młotki czy inne rzeczy użytkowe, a od 2009 roku noże. W momencie kiedy powstał mój pierwszy nóż coś zaiskrzyło. Zacząłem szukać, dociekać i chłonąć wiedzę z zakresu nożoróbstwa czy jak kto woli „knifemakingu”. Poznałem na swojej drodze wielu wspaniałych ludzi, dzięki którym droga była zdecydowanie łatwiejsza, ale jak to zwykle bywa „im dalej w las…” tym bardziej zdaję sobie sprawę z tego ile jeszcze przede mną. Niemniej jednak z całą pewnością mogę powiedzieć, że zajmuję się tym już pół życia! I na pewno jeśli będę miał taką możliwość będę się tym trudnił dalej.