Dane techniczne
Ostrze: Stal aeb-l 3 mm , hartowana 60 HRC
Powłoka/wykończenie ostrza: Satin
Rękojeść: piaskowany carbon, piny węglowe
Waga: 177 g
Długość całkowita: 321 mm
Długość ostrza: 200 mm
Pochodzę z małej miejscowości na Podkarpaciu. Aktualnie uczę się w technikum na kierunku technik mechanik obróbka skrawaniem. Noże od zawsze mnie interesowały, już jako dziecko miałem swoją skromną kolekcję scyzoryków. Z czasem było tego co raz więcej, aż pewnego dni mając około 14 lat, po obejrzeniu wielu filmów w internecie na temat knifemakingu wpadłem na pomysł zrobienia własnego noża. Jak to bywa na początku zdarzają się porażki, za pierwszym razem źle przeprowadziłem obróbkę cieplną i nóż pękł. Potem były następne podejścia, moja upartość sprawiła że w końcu udało się zrobić nóż na zadowalającym poziomie. Z czasem robiłem następne, rozwijałem warsztat, zdobywałem wiedzę. Obecnie prowadzę małą działalność gospodarczą produkującą noże i rzeczy z tym związane. Lekko nie jest, ale pracując wieczorami i w weekendy udaje się zrobić kilka noży w miesiącu.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie