NÓŻ CHEF AEB-L MICARTA JUTA NATURALNA SJ

  • szt.
  • Cena brutto: 930,00 zł 756,10 zł
  • Niedostępny

Dane techniczne 

Ostrze: Stal aeb-l 3 mm , hartowana 60 HRC

Powłoka/wykończenie ostrza: Satin

Rękojeść: Micarta Juta Naturalna, Piny Mozaikowe

Waga: 178 g

Długość całkowita: 320 mm

Długość ostrza: 200 mm

Pochodzę z małej miejscowości na Podkarpaciu. Aktualnie uczę się w technikum na kierunku technik mechanik obróbka skrawaniem. Noże od zawsze mnie interesowały, już jako dziecko miałem swoją skromną kolekcję scyzoryków. Z czasem było tego co raz więcej, aż pewnego dni mając około 14 lat, po obejrzeniu wielu filmów w internecie na temat knifemakingu wpadłem na pomysł zrobienia własnego noża. Jak to bywa na początku zdarzają się porażki, za pierwszym razem źle przeprowadziłem obróbkę cieplną i nóż pękł. Potem były następne podejścia, moja upartość sprawiła że w końcu udało się zrobić nóż na zadowalającym poziomie. Z czasem robiłem następne, rozwijałem warsztat, zdobywałem wiedzę. Obecnie prowadzę małą działalność gospodarczą produkującą noże i rzeczy z tym związane. Lekko nie jest, ale pracując wieczorami i w weekendy udaje się zrobić kilka noży w miesiącu.